Un an cu sfinții: o aniversare, experiențe, recunoștință

Zilele trecute s-a împlinit un an de când povestesc vieți de sfinți pentru #ȘcoalaDeDuminicăLaBasilica, după ce – în 2022 – la această rubrică scrisesem despre Evangheliile din fiecare duminică.

Primul text a fost despre Sfinții Trei Ierarhi și a ieșit foarte lung. Sincer, nu credeam că va fi citit de multă lume, DAR postarea a avut 178 de reacții pe pagina de Facebook a Agenției de Știri Basilica 🌟, unde a fost publicat.

Recent, am reluat aici textul, pe www.spuneopovestepentrusuflet.com și a adunat peste 300 de vizualizări.

🌈Cum a arătat în 2023 #ȘcoalaDeDuminicăLaBasilica?

Iată șapte detalii „din culisele” rubricii.

  1. Săptămâna aceasta mi-am propus să scriu despre Sfânta Agata, va fi al 50-lea text.
  2. Articolul cel mai lung a rămas cel despre Sfinții Trei Ierarhi: are peste 11 mii de semne (adică patru pagini A4).  
  3. Am lucrat o săptămână (cu tot cu documentare), ca să-l termin.
  4. Textul dedicat Icoanei Maicii Domnului Paramythia a strâns cele mai multe reacții în social media – peste 600 – și a avut peste 150 de distribuiri. 💖

5. După ce finalizez un articol, îl revizuiesc de cel puțin 20 de ori, citindu-l cu voce tare. Vă puteți imagina cum am făcut asta când am lucrat în tren, într-o cafenea sau în cafasul unei biserici?

6. Sfinții sunt întotdeauna colaboratorii ideali, deci ȘI când vine vorba de a-i face cunoscuți. Însă oricât m-am străduit, nu am reușit cu niciun chip să scriu despre Sfântul basarabean Dionisie Erhan și mi-a părut foarte rău 🤔, mai ales că sunt legată sufletește de Basarabia.

7. Fiecare călătorie în viețile sfinților a fost, pentru mine, o experiență care mi-a adus un plus de cunoaștere; mult echilibru și bucuria (sau nevoia?) de a împărtăși.

***

Nu mi-am planificat vreodată să scriu despre sfinți, dar cred că, astfel, îmi înmulțesc talanții pe care i-am primit și sunt recunoscătoare că e așa.🌈În plus, fac un lucru care îmi folosește mie – în primul rând; poate că le e util și altora.

Le mulțumesc celor care mă încurajează să continui, celor care mă sfătuiesc și mă ajută.

Îi mulțumesc Ștefanei Totorcea care are grijă ca textele mele să ajungă la cititori, postându-le pe pagina de Facebook a Agenției de Știri Basilica, indiferent cât de târziu i le trimit. 🙏

Îi mulțumesc părintelui Nicolae Iftimiu, directorul Agenției de Știri Basilica, pentru încredere, pentru idei și pentru disponibilitatea de a dialoga – mereu constructiv! 🌟

Și vouă, cititorilor vă mulțumesc.
Călătoria în viețile sfinților (sper că) nu se oprește aici! 🗺️

Recunoscătoare,

Ioana Revnic, coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”

2 gânduri despre „Un an cu sfinții: o aniversare, experiențe, recunoștință

  1. Doamne ajută, continuați cu ceea ce faceți, pt că aduceți mult folos sufletesc cititorilor! Felicitări! Bunul Dumnezeu să vă răsplătească jertfa!

    Apreciază

Lasă un comentariu